560/1984

Laki luonnonsuojelulain 18 §: n muuttamisesta Annettu Naantalissa 27 päivänä heinäkuuta 1984

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 23 päivänä helmikuuta 1923 annetun luonnonsuojelulain (71/23) 18 §:n 2 momentti näin kuuluvaksi:

18 §

Jos syntyy kysymys pakkolunastuksesta luonnonsuojelua varten, voi lääninhallitus väliaikaisesti, enintään yhdeksi vuodeksi, kieltää alueen sellaisen käyttämisen, joka voisi vaarantaa pakkolunastuksen tarkoitusta. Jos pakkolunastus sittemmin jää sikseen, on omistajalla ja haltijalla oikeus saada korvaus siitä vahingosta ja haitasta, minkä hän kiellon johdosta ehkä on kärsinyt. Korvauksen määrääminen on lääninhallituksen asiana.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä elokuuta 1984.

Tämän lain voimaan tullessa voimassa olevia väliaikaisia kieltoja voi lääninhallitus päätöksellään jatkaa enintään yhdeksi vuodeksi.

Naantalissa 27 päivänä heinäkuuta 1984

Tasavallan Presidentti
Mauno Koivisto

Ministeri
Gustav Björkstrand

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.