409/1977

Annettu Helsingissä 27. päivänä toukokuuta 1977

Teräaseasetus

Sisäasiainministerin esittelystä säädetään 28 päivänä tammikuuta 1977 annetun teräaselain (108/77) 1 ja 2 §:n nojalla:

Teräaselain (108/77) säännöksiä vaarallisesta teräaseesta on sovellettava toisen vahingoittamiseen käytettäväksi tarkoitettuun miekkaan, viidakkoveitseen, heittopuukkoon ja näihin rinnastettavaan teräaseeseen sekä ketjusta, kaapelista, metalliputkesta tai vaijerista valmistettuun ja näihin rinnastettavaan lyömäaseeseen.

Historiallisesti tai taiteellisesti arvokkaan vaarallisen teräaseen maahantuonti myyntiä varten ja kauppa sekä taiteellisesti arvokkaan vaarallisen teräaseen valmistus myyntiä varten on sallittu.

Historiallisesti arvokkaana teräasetta pidetään silloin, kun sillä on liittymäkohta huomattavaan henkilöön, tapahtumaan, paikkaan tai aikakauteen taikka kun sillä ikänsä, harvinaisuutensa, tyypillisen edustavuutensa tai muun niin verrattavan syyn vuoksi on taide-, ase- tai sotahistoriallista taikka kansatieteellistä. merkitystä.

Taiteellisesti arvokkaana teräasetta pidetään silloin, kun se muotoilunsa, pintakäsittelynsä tai koristelunsa vuoksi edustaa tiettyä tyylikautta tai muutoin on taiteelliselta kokonaisuudeltaan merkittävä.

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä kesäkuuta 1977.

Helsingissä 27. päivänä toukokuuta 1977

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen

Sisäasiainministeri
Eino Uusitalo

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.