352/1976

Annettu Helsingissä 23. päivänä huhtikuuta 1976

Laki kaupunginviskaaleista

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Kaupungissa, jossa on raastuvanoikeus, on oikeusministeriön alainen kaupunginviskaalinvirasto.

Kaupunginviskaalinvirastossa voi olla peruspalkkainen ensimmäisen kaupunginviskaalin virka, peruspalkkaisia kaupunginviskaalin virkoja ja ylimääräisiä kaupunginviskaalin toimia.

Lisäksi kaupunginviskaalinvirastossa voi olla osastosihteerin, toimistosihteerin, kanslistin, apulaiskanslistin, toimistoapulaisen, konekirjoittajan, virastomestarin ja vahtimestarin toimia. Kaupunginviskaalinvirastossa voi myös olla ylimääräisiä toimenhaltijoita ja tilapäisiä toimihenkilöitä sekä työsopimussuhteessa olevaa henkilökuntaa.

Kaupunginviskaali voidaan nimittää sivutoimiseksi. Tehtävästä maksetaan tällöin erikseen vahvistettava palkkio.

Kaupunginviskaalinviraston päällikkönä toimii kaupunginviskaali. Milloin virastossa on kaksi tai useampia kaupunginviskaaleja, viraston päällikkönä on ensimmäinen kaupunginviskaali.

Kaupunginviskaali toimii yleisenä syyttäjänä raastuvanoikeudessa ja maistraatissa. Kaupunginviskaali on oikeuskanslerin välittömän määräysvallan alainen.

Tarkempia säännöksiä tämän lain täytäntöönpanosta ja soveltamisesta annetaan asetuksella.

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1978.

Helsingissä 23. päivänä huhtikuuta 1976

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen

Vt. oikeusministeri
Sakari T. Lehto

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.