Laki perintö ja lahjaverolain muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Laki
- Antopäivä
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Eduskunnan päätöksen mukaisesti
muutetaan 12 päivänä heinäkuuta 1940 annetun perintö- ja lahjaverolain 32 § ja 62 §:n 4 momentti, sellaisina kuin ne ovat 30 päivänä joulukuuta 1959 annetussa laissa ( 520/59 ), näin kuuluviksi:
32§
Perintö- ja lahjaverotusta varten on jokaisessa kunnassa perintöverolautakunta. Perintöverolautakunta voi toimia jaostoihin jakaantuneena. Jaostojen lukumäärän määrää verohallitus. Perintöverolautakunnan toimistotehtävät hoitaa veropiirin verotoimisto.
Perintöverolautakunnassa on puheenjohtaja ja riittävä määrä varapuheenjohtajia sekä kaksi tai useampia muita jäseniä sen mukaan kuin verohallitus määrää. Perintöverolautakunnan puheenjohtajana on veropiirin verojohtaja. Muut lautakunnan jäsenet, varapuheenjohtajat heihin luettuna, määrää verohallitus asianomaisen verolautakunnan jäsenistä. Niin ikään määrää verohallitus perintöverolautakuntaan yhden tai tarvittaessa useampia valtionasiamiehiä ja heille varamiehet.
Verohallitus määrää, kuka varapuheenjohtajista puheenjohtajan estyneenä ollessa toimii lautakunnan puheenjohtajana. Muiden 2 momentissa tarkoitettujen lautakunnan jäsenten varamiehinä ovat heidän verolautakunnassa olevat varamiehensä. Verojohtajalle muutoin kuin perintöverolautakunnan puheenjohtajana tämän lain mukaan kuuluvat tehtävät hoitaa verojohtajan ollessa estyneenä hänen sijaisenaan verotoimiston päällikkönä toimiva henkilö.
Suurimmissa kunnissa verohallitus voi määrätä muuksi perintöverolautakunnan jäseneksi kuin sen puheenjohtajaksi ja tällaisen jäsenen varamieheksi verolautakuntaan kuulumattomankin henkilön.
Perintöverolautakunnasta, sen jaostosta, lautakunnan puheenjohtajasta, varapuheenjohtajista ja muista jäsenistä sekä valtionasiamiehestä on soveltuvin osin voimassa, mitä verolautakunnasta, sen jaostosta, verolautakunnan puheenjohtajasta, varapuheenjohtajista ja muista jäsenistä sekä valtionasiamiehestä on verotuslaissa (482/58) säädetty.
62§
Siinä kertomuksessa, jonka hallitus valtiopäiväjärjestyksen 29 §:n mukaan antaa eduskunnalle, on lueteltava 1 momentin mukaan myönnetyt vapautukset, sikäli kuin ne saman verovelvollisen osalta ovat 5 000 markkaa suuremmat.
Tämän lain voimaantulosta säädetään erikseen.
Helsingissä 5. päivänä joulukuuta 1969
Tasavallan Presidentti Urho Kekkonen Valtiovarainministeri Eino Raunio