287./1967

Annettu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 1967.

Laki elinkeinon harjoittamisen oikeudesta annetun lain muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan elinkeinon harjoittamisen oikeudesta 27 päivänä syyskuuta 1919 annetun lain 4 §, sellaisena kuin se on 12 päivänä joulukuuta 1941 annetussa laissa (858/41), näin kuuluvaksi:

4 §.

Kauppamerenkulkuun Suomen paikkakuntain välillä älköön käytettäkö muita kuin suomalaisia aluksia.

Valtioneuvostolla on kuitenkin valta antaa lupa kauppamerenkulun harjoittamiseen ulkomaalaisella aluksella Suomen paikkakuntien välillä, milloin kysymyksessä on Ahvenanmaan maakunnan ja muun Suomen välinen liikenne tahi sellainen ruotsalainen, norjalainen tai tanskalainen öljyn, kemikaalien tai irtosementin kuljettamiseen taikka muuhun erityiseen tehtävään tarkoitettu erikoisalus, jollaisia ei riittävästi ole Suomesta saatavissa. Lupa annettakoon enintään vuodeksi kerrallaan.

Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 1967.

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen.

Vt. kauppa- ja teollisuusministeri
A. Simonen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.