2/1966

Annettu Helsingissä 14. päivänä tammikuuta 1966

Laki talousneuvostosta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Kokonaistaloudellista suunnittelutyötä sekä kansantalouden suotuisan kehityksen edistä mistä tarkoittavien valtion talouspoliittisten toimenpiteiden valmistelua varten valtioneuvosto voi asettaa talousneuvoston.

Talousneuvoston,jäseniksi määrätään ainakin kaksi valtioneuvoston jäsentä, joista yksi on talousneuvoston puheenjohtajana, sekä jäsenmäärältään tai muutoin alaansa parhaiten edustavien taloudellisten järjestöjen, laitosten ja virastojen edustajia.

Talousneuvoston puheenjohtajana toimivan valtioneuvoston jäsenen tehtävänä on johtaa talouspoliittista pitkän ajan suunnittelutyötä valtioneuvostossa.

Talousneuvoston avuksi voidaan asettaa talousneuvoston sihteeristö.

Talousneuvoston sihteeristöön voidaan perustaa sopimuspalkkaisina pääsihteerin virka ja tutkijan virkoja. Nämä virat täytetään määräajaksi. Tulo- ja menoarvion rajoissa voi talousneuvoston sihteeristössä olla myös ylimääräisiä toimia ja tilapäisiä toimihenkilöitä.

Talousneuvosto ja sen sihteeristö ovat valtioneuvoston kanslian alaisia.

Tarkemmat säännökset talousneuvostosta ja sen sihteeristöstä annetaan asetuksella.

Helsingissä 14. päivänä tammikuuta 1966

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen

Pääministeri
Johannes Virolainen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.