224./1964

Annettu Helsingissä 8 päivänä toukokuuta 1964.

Laki rikoslain voimaanpanemisesta annetun asetuksen muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan rikoslain voimaanpanemisesta annetun asetuksen 30 a §:n 2 momentti, sellaisena kuin se on 1 päivänä heinäkuuta 1948 annetussa laissa (515/48), näin kuuluvaksi:

30 a §.

Milloin rangaistus on vankeutta vähemmän kuin kaksi vuotta, saa oikeus määrätä tuomitun vangittavaksi tai pidettäväksi edelleen vangittuna, jos hänellä ei ole vakinaista asuinpaikkaa valtakunnassa ja on syytä olettaa hänen lähtevän pakoon. Varkaudesta, murrosta, moottoriajoneuvon luvatomasta käyttöön ottamisesta tai varastetun tavaran kätkemisestä samoin kuin yrityksestä tai osallisuudesta sellaiseen rikokseen tuomitun vangitsemiseen nähden noudatettakoon silloinkin, kun rangaistus on vankeutta vähemmän kuin kaksi vuotta, mitä 1 momentissa säädetään vähintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen tuomitusta.Tämä laki tulee voimaan 15 päivänä toukokuuta 1964.

Helsingissä 8 päivänä toukokuuta 1964.

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen.

Oikeusministeri
Olavi Merimaa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.