548/1962

Annettu Helsingissä 31 päivänä lokakuuta 1962.

Laki leimaverolain 33 §:n väliaikaisesta muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 6 päivänä elokuuta 1943 annetun leimaverolain (662/43) 33 § väliaikaisesti näin kuuluvaksi:

33 §.

Osakekirjasta on maksettava leimaveroa: kun se annetaan yhtiötä perustettaessa, 2 prosenttia osakkeen nimellisarvosta; sekä

kun osakekirja annetaan osakepääomaa korotettaessa, 2 prosenttia osakkeesta yhtiölle suoritetusta määrästä ja samoin 2 prosenttia siitä osasta osakkeen nimellisarvoa, joka annetaan yhtiön omilla varoilla.


Tämä laki, joka tulee voimaan 15 päivänä marraskuuta 1962, on voimassa syyskuun loppuun 1963, minkä jälkeen leimaverolain 33 § tulee jälleen voimaan sellaisena, kuin se oli ennen tämän lain voimaantuloa, ja on tätä lakia sovellettava, jos osakeyhtiö tai osakepääoman korotus ilmoitetaan kaupparekisteriin lain voimaantulopäivän ja syyskuun 30 päivän 1963 välisenä aikana, mainitut päivät mukaanluettuina.

Helsingissä 31 päivänä lokakuuta 1962.

Tasavallan Presidentin estyneenä ollessa Pääministeri
AHTI KAKJALAINEN.

Valtiovarainministeri
Osmo P. Karttunen.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.