320/1962

Annettu Helsingissä 11 päivänä toukokuuta 1962.

Asetus uskonnonvapauslain täytäntöönpanosta annetun asetuksen muuttamisesta.

Opetusministerin esittelystä muutetaan uskonnonvapauslain täytäntöönpanosta 29 päivänä joulukuuta 1922 annetun asetuksen (334/22) 14 § näin kuuluvaksi:

14 §.

Muun uskonnollisen yhdyskunnan kuin evankelis-luterilaisen kirkon tai ortodoksisen kirkkokunnan, joista on erikseen säädetty, hallituksen velvollisuudesta pitää luetteloja ja antaa todistuksia yhdyskunnan jäsenistä ja heidän lapsistaan, mikäli nämä eivät kuulu toiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan, olkoon voimassa, mitä sivilirekisterin pitämisestä niistä henkilöistä, jotka eivät kuulu mihinkään laillistettuun uskontokuntaan, on säädetty.

Opetusministeriön luvalla uskonnollinen yhdyskunta voi luetteloiden pidossa 1 momentista olevasta säännöksestä poiketen noudattaa, mitä evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkonkirjoista on säädetty.

Jos havaitaan, ettei 1 momentissa mainittu viranomainen kykene hänelle siinä määrättyjä tehtäviä asianmukaisesti suorittamaan, määrätköön valtioneuvosto joko sivilirekisteriviranomaisen tai muun pätevän henkilön ne hänen kustannuksella on suorittamaan.

Helsingissä 11 päivänä toukokuuta 1962.

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen.

Opetusministeri
Armi Hosia.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.