229/1960

Annettu Helsingissä 6. päivänä toukokuuta 1960

Asetus kansaneläkeasetuksen muuttamisesta

Sosiaaliministeriön toimialaan kuuluvia erinäisiä asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä muutetaan 7 päivänä joulukuuta 1956 annetun kansaneläkeasetuksen (594/56) 13 ja 14 § näin kuuluviksi:

13§

Hallituksen jäsenen sekä eläkelaitoksen toimihenkilön eroamisikä on 65 vuotta. Milloin eläkelaitoksen etu sitä vaatii, voi hallituksen jäsenelle valtioneuvosto sekä eläkelaitoksen toimihenkilölle hallitus tai, jos toimihenkilö on lisätyn hallituksen ottama, lisätty hallitus myöntää pitennystä yhteensä enintään viisi vuotta.

14§

Eläkelaitoksen puolesta annettavat valtakirjat, sitoumukset ja muut niihin verrattavat asiakirjat allekirjoittavat eläkelaitoksen johtajat, kaksi yhdessä, tahi joku heistä lisätyn hallituksen siihen valtuuttaman toimihenkilön kanssa taikka kaksi lisätyn hallituksen valtuuttamaa toimihenkilöä yhdessä.

Eläkelaitoksen toimituskirja on hallituksen määräämällä tavalla allekirjoitettava. Toimituskirjaan, joka perustuu eläkelaitoksen arkistossa säilytettävään hallituksen määräämällä tavalla varmennettuun ratkaisuun ja joka annetaan koneellisessa tietojenkäsittelyssä tai muutoin ainakin osaksi painomenetelmää käyttäen aikaan saatuna asiakirjana, voidaan allekirjoitus kuitenkin merkitä koneellisesti.

Helsingissä 6. päivänä toukokuuta 1960

Tasavallan Presidentti
Urho Kekkonen

Ministeri
Eeli Erkkilä

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.