3./1955

Annettu Helsingissä päivänä tammikuuta 1955.

Laki oikeudenkäymiskaaren 21 luvun muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan oikeudenkäymiskaaren 21 luvun 4 §:n 1 momentti, sellaisena kuin se on 7 päivänä syyskuuta 1901 annetussa asetuksessa (36/01), näin kuuluvaksi:

21 luku.

Oikeudenkäyntikuluista ja vahingonkorvauksesta.

4 §.

Jos jollakulla on alioikeuden tuomio puolellansa, mutta hän häviää asiansa hovioikeudessa, niin kulut molemmin puolin kuitattakoon vastakkain, ellei tuomari havaitse jossakin jutussa olevan sellaisia asianhaaroja, että jommankumman kuitenkin pitää palkita oikeudenkäyntikulut. Jos asiassa on useampia kanteita ja riitapuolet niissä vuoroin voittavat, vuoroin häviävät, niin kärsiköön myös kumpikin vahinkonsa. Jos korkein oikeus vahvistaa hovioikeuden tuomion lopputuloksen, maksakoon se, joka asian on hävinnyt, vastapuolensa oikeudenkäyntikulut, sen mukaan kuin kohtuulliseksi nähdään. Sama olkoon laki, kun hovioikeuden tuomio tai päätös jää pysyväksi sen johdosta, että muutoksenhakulupaa ei myönnetä.Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 1955.

Helsingissä 7 päivänä tammikuuta 1955.

Tasavallan Presidentti
J. K. Paasikivi

Oikeusministeri
W. Henriksson.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.