409./1952

Annettu Helsingissä 28 päivänä marraskuuta 1952.

Laki nostorahasta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §.

Hovioituomioon muutosta -haettaessa suoritettava nostoraha menköön oikeudenkäyntiniaksuna valtiolle.

Ennen tämän lain voimaantuloa suoritettu nostoraha on kuitenkin, niinkuin oikeuden. käymiskaaren 30 luvun 25 §:ssä on säädetty, annettava asianosaiselle takaisin tai jätettävä hovloikeudelle, sen jäsenten kesken jaettavaksi. Jos asianasainen ei ole perinyt hänelle siten tulevaa nostorahaa vuoden kuluessa tämä lain voimaantulopäivästä taikka, milloin asiaa ei silloin vielä ole ratkaistu korkeimmassa oikeudessa, korkeimman oikeuden tuomion antamisesta lukien, menköön nostoraha tällöinkin valtiolle.

2 §.

Nostorahoista kertyneet korkovarat, jotka hovioikeudella on tämän lain voimaan tullessa, sekä ne korkovarat, jotka sen jälkeen nostorahoista kertyvät, menkööt valtiolle.

3 §.

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1954, ja sillä kumotaan oikeudenkäymiskaaren 30 luvun 25 §, sellaisena kuin se on 19 päivänä joulukuuta 1922 annetussa laissa (300/22).

Helsingissä 28 päivänä marraskuuta 1952.

Tasavallan Presidentti
J. K. PAASIKIVI.

Oikeusministeri
Sven Högström.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.