132/1952

Annettu Helsingissä 21 päivänä maaliskuuta 1952.

Laki leimaverolain 33 §:n väliaikaisesta muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 6 päivänä elokuuta 1943 annetun leimaverolain (662/43) 33 § väliaikaisesti näin kuuluvaksi:

33 §.

Osakekirjasta on maksettava leimaveroa, kun se annetaan osakepääomaa korotettaessa, 6 prosenttia siitä osasta osakkeen nimellisarvoa, joka annetaan yhtiön omilla varoilla.


Tämä laki, joka tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 1952, on voimassa sanotun vuoden loppuun, minkä jälkeen leima verolain 33 § tulee jälleen voimaan sellaisena, kuin se oli ennen tämän lain voimaantuloa, ja on tätä lakia sovellettava, jos osakeyhtiö tai osakepääoman korotus ilmoitetaan kaupparekisteriin lain voimaantulopäivän ja joulukuun 31 päivän välisenä aikana, mainitut päivät mukaan luettuina.

Helsingissä 21 päivänä maaliskuuta 1952.

Tasavallan Presidentti
J. K. PAASIKIVI.

Valtiovarainministeri
Viljo Rantala.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.