775/1948

Annettu Helsingissä 5 päivänä marraskuuta 1948.

Laki valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä säädetyllä tavalla, muutetaan valtiopäiväjärjestyksen 37 §:n 1 momentti näin kuuluvaksi:

37 §.

Jos edustaja tahtoo valtioneuvoston jäsenen vastattavaksi tehdä kysymyksen tämän virka-alaan kuuluvasta asiasta, antakoon sen kirjallisesti laadittuna ja sisällykseltään täsmällisenä puhemiehelle, jonka tulee saattaa se valtioneuvoston jäsenen tietoon. Puhemiehen kanssa sopimallaan ajalla antaa valtioneuvoston jäsen suullisen tai kirjallisen vastauksen kolmenkymmenen päivän kuluessa tiedon saamisesta, ellei katso, että vastausta asian laadun vuoksi ei ole annettava, jolloin syyt siihen on saman ajan kuluessa eduskunnalle ilmoitettava. Tällaisesta asiasta älköön eduskunnassa keskusteltako älköönkä päätöstä tehtäkö.


Helsingissä 5 päivänä marraskuuta 1948.

Tasavallan Presidentti
J. K. PAASIKIVI.

Oikeusministeri
Tauno Suontausta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.