572./1948

Annettu Helsingissä 29 päivänä heinäkuuta 1948.

Laki oikeudenkäymiskaaren 21 luvun muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan oikeudenkäymiskaaren 21 luvun 3 § näin kuuluvaksi:

3 §.

Joka asian häviää, korvatkoon vastapuolellensa kaikki, mitä tämän on täytynyt siihen kuluttaa. Jos asian havaitaan olleen niin sekavan ja epätietoisen, että oikeudenkäyntiin on ollut perusteellista aihetta, kärsiköön kukin itse kulunsa. Milloin asianosaiset on velvoitettu yhteisvastuullisesti suorittamaan todisteiden tai muun selvityksen hankkimisesta aiheutuneet kulut, antakoon oikeus myös lausuntonsa siitä, onko ja miten kulut asianosaisten kesken jaettava.

Mitä valtio 17 luvun 53 §:n mukaan on etukäteen suorittanut, on häviävä asianosainen lopullisesssa päätöksessä velvoitettava korvaamaan valtiolle, jollei oikeus asian laatuun nähden harkitse, että se on molempien asianosaisten korvattava tahi jäävä valtion vahingoksi.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1949.

Helsingissä 29 päivänä heinäkuuta 1948.

Tasavallan Presidentti
J. K. Paasikivi.

Oikeusministeri
Eino Pekkala.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.