648/1944

Annettu Helsingissä 27 päivänä syyskuuta 1944.

Laki avioliittolain muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan avioliittolain 17, 20 ja 27 § näin kuuluviksi:

17 §.

Kun kuulutus annetaan kirkollisella vihkimisellä päätettävään avioliittoon, on se kuulutusviranomaisen toimesta kerran sunnuntaina luettava julki kirkossa siinä seurakunnassa, johon nainen kuuluu. Kuulutus on samana päivänä asetettava nähtäväksi kirkkoherranvirastoon sitä varten varatulle paikalle seitsemän päivän ajaksi, asettamispäivä niihin luettuna.

Kuulutus siviiliavioliittoon on niin ikään asetettava nähtäväksi samaksi ajaksi julkisia kuulutuksia varten varatulle taululle siinä kunnassa, missä nainen on kirkonkirjoihin tai vastaavaan rekisteriin merkitty.

20 §.

Jos kihlakumppani on hengenvaarallisesti sairaana taikka sodan aikana sotapalveluksessa tai siihen kutsuttu tai jos muut vakavat syyt puoltavat vihkimisen toimittamista noudattamatta 17 §:ssä säädettyä kuuluttamismenettelyä, saadaan kuuluttaminen kirkollisella vihkimisellä päätettävään avioliititoon toimittaa pelkästään julkilukemalla kuulutus kirkossa ja siviiliavioliitto päättää kuulutuksetta.

27 §.

Jos kihlautunut nainen ei ole Suomessa merkitty kirkonkirjoihin tai vastaavaan rekisteriin, on kuulutusta pyydettävä sekä kuuluttaminien toimitettava siellä, missä hän oleskelee.

Helsingissä 21 päivänä syyskuuta 1944.

Tasavallan Presidentti
MANNERHEIM.

Oikeusministeri
Ernst von Born.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.