317/1940

Annettu Helsingissä 21 päivänä kesäkuuta 1940

Laki asiakirjain kuolettamisesta annetun lain muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan 14 päivänä elokuuta 1901 asiakirjain kuolettamisesta annetun lain 6 ja 8 § näin kuuluviksi:

6 §

Jos hakemus otetaan käsiteltäväksi, päättäköön oikeus julkisella kuulutuksella kutsua sen, jonka hallussa asiakirja on, viimeistään määräpäivänä näyttämään sen oikeudelle ja ilmoittamaan vaatimuksensa siihen, uhalla että asiakirja muuten, ellei laillista estettä ilmaannu, oikeuden päätöksellä kuoletetaan. Kuulutuksen tulee myös sisältää tarkka selitys asiakirjasta tai tarpeellinen jäljennös siitä.

8 §

Julkinen kuulutus on tiedoksi pantava oikeuden ovelle ja hakijan toimesta julkaistava kerran virallisessa lehdessä jonkin vuosineljänneksen ensimmäisessä numerossa, ei kuitenkaan myöhäisemmän kuin sen neljänneksen, joka kuukausi siitä, kuin päätös kuulutuksesta on tehty, ensiksi alkaa, sekä erityisesti annettava velvoitetulle tahi, jos tämä on hakija, asiakirjan viimeiselle tietylle haltijalle tiedoksi. Jos kuulutuksella etsitään kadonnutta vekseliä, on siitä ainoastaan hyväksyjälle erittäin ilmoitettava. Jos nämä ovat kuolleet, annettakoon kuulutus heidän pesänsä osakkaalle tai osakkaille tiedoksi.

Oikeudella olkoon myös valta, milloin harkitsee tarpeelliseksi tai asiakirja sisältää sellaisen ehdon, määrätä kuulutus julkaistavaksi muussakin sanomalehdessä tahi muullakin tavoin.

Helsingissä 21 päivänä kesäkuuta 1940

Tasavallan Presidentti
KYÖSTI KALLIO

Oikeusministeri
Oskari Lehtonen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.