154/1938

Annettu Helsingissä 8. päivänä huhtikuuta 1938

Laki säännöllisen, yleisen väestölaskennan toimittamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Koko maata käsittävä väestölaskenta ja siihen liittyvä asunto- ja kiinteistölaskenta on säännöllisesti joka kymmenes vuosi toimeenpantava. Ensimmäisen kerran on sellainen suoritettava vuonna 1940.

Laskennan aiheuttamat kustannukset suorittaa valtio.

Kaupungit, kauppalat ja maalaiskunnat ovat velvolliset hankkimaan laskentaa varten tarvittavat huoneistot ja kustantamaan niiden lämmityksen, valaistuksen ja siivouksen sekä suorittamaan tarvittavien kansliatarpeiden aiheuttamat menot.

Jokainen yksityinen henkilö, kuolinpesä, yhtiö, osuuskunta, yhdistys, seura, säätiö, valtion, kunnan ja seurakunnan virasto tai laitos, rakennuksen tai kiinteistön tai sen osan omistaja tai haltija on laskennan suorittamista varten velvollinen antamaan itsestään sekä omistamastaan tai hallitsemastaan rakennuksesta, kiinteistöstä tai niiden osasta laskennassa käytettävien kyselykaavakkeiden edellyttämät tiedot.

Lähemmät määräykset tämän lain soveltamisesta annetaan asetuksella.

Helsingissä 8. päivänä huhtikuuta 1938

Tasavallan Presidentti
Kyösti Kallio

Pääministeri
A. K. Cajander

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.