249/1937

Annettu Helsingissä 31. päivänä toukokuuta 1937

Laki valtiopäiväjärjestyksen 6 luvun nimikkeen muuttamisesta sekä 83 a §:n lisäämisestä valtiopäiväjärjestykseen

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssa määrätyllä tavalla, muutetaan valtiopäiväjärjestyksen 6 luvun nimike ja valtiopäiväjärjestykseen lisätään uusi 83 a § seuraavasti:

6 luku

Suomen Pankkia sekä kansaneläkelaitosta koskevia toimenpiteitä.

83a§

Kansaneläkelaitoksen hallintoa ja toimintaa valvomaan eduskunta asettaa kaksitoista valtuutettua sekä vahvistaa heille johtosäännön.

Valtuutetut valitaan kulloinkin edustajanvaalien jälkeen alkavilla ensimmäisillä varsinaisilla valtiopäivillä. Valtuutettujen toimikausi alkaa, niin pian kuin vaali on suoritettu, ja kestää, kunnes eduskunta on toimittanut uuden vaalin. Kutakin valtuutettua kohti valitaan kaksi varamiestä.

Vaalin toimittavat eduskunnan valitsijamiehet. Jollei vaalissa saavuteta yksimielistä, on vaali tapahtuva noudattamalla suhteellista vaalitapaa.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1939; valtuutettujen ensimmäinen vaali on kuitenkin toimitettava vuoden 1938 varsinaisilla valtiopäivillä.

Helsingissä 31. päivänä toukokuuta 1937

Tasavallan Presidentti
Kyösti Kallio

Sosiaaliministeri
J. W. Keto

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.