270./1931

Annettu Helsingissä 2 päivänä lokakuuta 1931.

Laki oikeudenkäymiskaaren 4 luvun 2 §:n muuttamisesta sekä kiinnityksestä kiinteään omaisuuteen 9 päivänä marraskuuta 1868 annetun asetuksen 29 §:n kumoamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muut etaan täten, samalla kun kumotaan 9 päivänä marraskuuta 1868 kiinnityksestä kiinteään omaisuuteen annetun asetuksen 29 §, oikeudenkäymiskaaren 4 luvun 2 §, niinkuin se on muutettuna 15 päivänä helmikuuta 1864 ja 27 päivänä huhtikuuta 1868 annetuilla asetuksilla, näin kuuluvaksi:

4 Luku.

2 §.

Riita- ja sivilliasioita, jotka eivät koske lainhuudatusta, sekä vähäisempia rikosjuttuja otettakoon esille ja käsiteltäköön kihlakunnan välikäräjissä, milloin jompikumpi asianosainen sitä pyytää ja välikäräjien kulungeista vastaa. Kihlakunn antuomarin tulee tässä tapauksessa, ilmoituksen saatuansa, heti määrätä sellaiset käräjät pidettäviksi. Se, joka asian häviää, älköön kuitenkaan olko velvollinen maksamaan riitapuolellensa suurempaa korvausta, kuin mitä asian käsittely lakimääräisissä käräjissä olisi vaatinut.

Helsingissä 2 päivänä lokakuuta 1931.

Tasavallan Presidentti
P. E. SVINHUFVUD.

Oikeusministeri
T. M. Kivimäki.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.