148./1931

Annettu Helsingissä, 24 päivänä huhtikuuta 1931.

Laki maakaaren 11 luvun 2 §:n muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren 11 luvun 2 §, sellaisena kuin se on helmikuun 28 päivänä 1980 annetussa laissa, näin kuuvaksi:

2 §.

Maksamattomasta kauppahinnasta olkoon myyjällä, ostajan muiaen velkojain edellä, panttioikeus myytyyn kiinteistöön kaupungissa kuuden kuukauden ajan kaupan huudattamisesta ja maalla niiden käräjäin loppuun, jotka ensiksi pidetään kuuden kuukauden perästä sen jälkeen, kun lainhuuto annettiin. Jos hän ei ole sanotun ajan kuluessa oikeuttansa kiinnityttänyt, niin älköön hänellä sitten olko parempaa oikeutta kuin muillakaan velkojilla.

Mitä tässä on säädetty älköön koskeko sellaisen tontin rajoiltaan määrätyn osan luovutusta, joka kaupungissa tai kauppaa on laillisella tonttijaolla muodostettu.

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1932.

Helsingissä, 24 päivänä huhtikuuta 1931.

Tasavallan Presidentti
P. E. SVINHUFVUD.

Apulaissisäasiainministeri
Niilo Solja.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.