88./1930

Annettu Helsingissä helmikuun 28 päivänä 1930.

Laki maakaaren 11 luvun 2 §:n muuttamisesta.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren 11 luvun 24, sellaisena kuin se on helmikuun 11 päivänä 1922 annetussa laissa, näin kuuluvaksi:

2 §.

Maksamattomasta kauppahinnasta olkoon myyjällä, ostajan muiden velkojain edellä, panttioikeus myytyyn kiinteistöön kaupungissa kuuden kuukauden ajan kaupan huudattamisesta ja maalla niiden käräjäin loppuun, jotka ensiksi pidetään kuuden kuukauden perästä sen jälkeen, kun lainhuuto annettiin. Jos hän ei ole sanotun ajan kuluessa oikeuttansa kiinityttänyt, niin älköön hänellä sitten olko parempaa oikeutta kuin muillakaan velkojilla.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivällä tammikuuta 1932.

Ennen sanottua päivää tehtyihin kauppoihin nähden, joita ei ole vanhan lain mukaan laillistutettu tahi joille, jos lainhuudatus oli suoritettava yhdellä ainoalla lainhuudolla kiinnekirjaa antamatta, sellaista lainhuutoa ei ole annettu, lasketaan tässä laissa mainittu aika siitä päivästä, jona saanto tänä päivänä lainhuudatuksesta ja kiinteistönsaannon moittimisajasta annetun lain mukaan huudatetaan.

Helsingissä helmikuun 28 päivänä 1930.

Tasavallan Presidentti
LAURI KR. RELANDER.

Oikeusministeri
El. Kaila.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.