25./1926

Annettu Helsingissä 5 päivänä helmikuuta 1926.

Laki Oikeudenkäymiskaaren 25 luvun 5 §:n ensimmäisen kohdan muuttamisesta, sellaisena kuin tämä lainpaikka on huhtikuun 27 päivänä 1868 annetussa asetuksessa.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään täten, että Oikeudenkäymiskaaren 25 luvun 5 §:n ensimmäinen kohta, sellaisena kuin tämä lainpaikka on huhtikuun 27 päivänä 1868 annetussa asetuksessa, saa seuraavan muutetun sanamuodon:

Rikosasioissa, olkootpa suurempia taikka vähempiä, älköön kenenkään olko lupa vedota puhdistusvalaa, sakkoja tahi kulujen ja vahingon palkitsemista vastaan, joita alioikeus niissä on määrännyt; vaan sen tuomioon tyytymätön valittakoon siitä hovioikeuteen viimeistään kolmantenakymmemenentenä päivänä ennen kello kahtatoista, sitä päivää lukematta, jona päätös annettiin.

Tätä kaikki asianomaiset noudattakoot.

Helsingissä 5 päivänä helmikuuta 1926.

Tasavallan Presidentti
LAUM KR. RELANDER.

Oikeusministeri
U. J. Castrén.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.