Keisarillisen Suomen Senaatin päätös 30 p:ltä tammikuuta 1917, laihan juuston valmistuksen ja myymisen ehdoista.
- Säädöksen tyyppi
- Päätös
- Antopäivä
- Ajantasaistettu säädös
- 4-002/1917
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Keisarilliselle Suomen Senaatille Armossa annetun vallan nojalla on Keisarillinen Senaatti, täydennykseksi päätökseensä 26 p:ltä lokakuuta 1916 koskeva juuston valmistuksen ehtoja, päättänyt vahvistaa seuraavat määräykset laihan juuston valmistuksen ja myymisen ehdoista.
1 §.
Lupia valmistaa laihaa juustoa (4 :nen luokan, joka sittenkun vesi on poistettu sisältä vähemmän kuin 15 % rasvaa) voi Keisarillisen Suomen Senaatin Elintarve valiokunta myöntää meijereille siinä määrin kuin Elintarvevaliokunta vahvistaa.
2 §.
Laihat juustot, eivät saa olla painoltaan yli 25 kilogrammaa ja tulee ne varustaa selvillä merkeillä Senaatin päätöksen mukaan 18 p:ltä heinäkuuta 1916, koskeva juuston kauppaan laskemisen ehtoja.
3 §.
Laihan juuston kauppa maassa on vapaa eikä sitä oteta lukuun vientilupia annettaessa.
Helsingissä 30 päivänä tammikuuta 1917.
Maanviljelystoimituskunnan v. t. Päällikkö, Senaattori, Kenraalimajuri A. von Kothen. V. Ahla.