Vaasan HO 23.11.1992 2221

Vakuutuskorvaus

Asuintalossa sattuneen vesivahingon seurauksena oli talon lattian alapuolisiin rakenteisiin alkanut kasvaa sientä. Vahinko oli sen ilmettyä korjattu vain uusimalla pintamateriaalit, minkä korjauksen kustannukset vakuutusyhtiö oli korvannut.
Puutteellisesta korjaustavasta johtuen sienettyminen talossa oli edennyt ja aiheuttanut uusia vaurioita noin vuotta myöhemmin.

Uudelta vahingolta olisi vältytty, mikäli korjaustyö vahingon alun alkaen ilmettyä olisi tehty riittävän perusteellisesti.
Sen vuoksi ja kun tehty korjaus oli jäänyt kustannuksiltaan tarpeellisen laajuista korjaustyötä pienemmäksi, vakuutusyhtiö velvoitettiin korvaamaan uuden korjaustyön kustannuksista määrä, joka vastasi niitä kuluja, jotka ensimmäisestä korjaustyöstä olisivat aiheutuneet, jos se olisi tehty riittävässä laajuudessa.

III-jaosto

Jäsenet: Lauri Halmelinna, Marcus Lundström, Johan Eklund

Esittelijä: Terhi Toivonen

Lainvoimainen (LVT:1)

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.