Helsingin HO 06.11.1985 617

Vakuutussopimus - Kotieläinvakuutus - Hevosvakuutus

Urheiluhevosena vakuutettu ravihevonen oli sairastunut ja sen vuoksi omistajansa toimesta lopetettu sen menetettyä käyttöarvonsa ravihevosena. Lääkärinlausuntojen mukaan hevosen parantumisennustetta oli ollut syytä pitää huonona ja sen kilpailuvalmennusta sairaana olisi voitu pitää eläinsuojelulain vastaisena, mutta hevosen pitäminen levossa ja vain lievässä rasituksessa ei olisi ollut eläinrääkkäystä ja hevonen olisi sellaisissa olosuhteissa saattanut elää kauankin.

Hevosen lopettamisen johdosta ei ollut suoritettava vakuutuskorvausta, koska sen ei ollut näytetty olleen tarpeellista, jos hevosta olisi pidetty sille sopivissa olosuhteissa ja teurastus ei siten ollut tapahtunut hevosen sairauden asianmukaisesta hoidosta riippumatta ennen pitkää odotettavissa olevan kuoleman johdosta tai ilmeisen eläinrääkkäyksen välttämiseksi.

Läsnä: Liukko, Mäki ja Vihuri (apuj., erim.) Esittelijä: Ilveskoski

KKO:n ratkaisu: Ei valituslupaa Päätös n:o 1147/3.4.1986

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.