Kouvolan HO 16.11.1978 PÄ-484/78

Kavallus - Petos - Luottokortti

Henkilön, joka oli saanut laillisesti haltuunsa toisen luottokortin, ja joka käytti sitä vielä sen jälkeen, kun kortin omistaja oli kieltänyt häntä korttia käyttämästä, katsottiin, koska hän oli anastanut ilman laillista oikeutta itselleen kortilla ostamansa tarvikkeet, syyllistyneen kavallukseen.

Vähemmistöön jäänyt jäsen katsoi syytetyn menetelleen rikollisesti jo ostaessaan tarvikkeet siten, että hän oli esiintynyt luottokortin käyttämiseen oikeutettuna henkilönä ja siten erehdyttänyt huoltoaseman myyjän myymään tarvikkeet, mistä aiheutui luottokortin omistajalle vastaavan suuruinen tappio, ja tuomitsi syytetyn petoksesta. (Ään.)

Vrt. KKO:1939-II-315 ja KKO:1946-II-281, joissa kysymys postisäästöpankin säästökirjoista, joissa arvo sidottu asiakirjaan, jonka arvo alenee käytettäessä

Lainvoimainen

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.