Helsingin HO 18.08.1976 159

Huoneenvuokra - Vuokrasopimuksen irtisanominen - Irtisanomisen peruste - Huoneisto läheisen omaisen käyttöön

A:n kuolinpesän osakkaat ovat Espoon AO:ssa kertoneet, että osakkaat, jotka omistivat 5 huonetta ja keittiön käsittävän asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet, olivat irtisanoneet mainittua huoneistoa koskevan kuolinpesän osakkaiden ja B:n puolisoiden välisen vuokrasopimuksen ja ilmoittaneet irtisanomisen syyksi tarvitsevansa huoneiston erään pesän osakkaan sisaren käyttöön asuntona. Tämän vuoksi he ovat vaatineet vuokrasuhteen lakkaamisen toteamista.

AO on tuomiossaan 3.3.1976 lausunut, että kuolinpesän osakkaan sisarta ei ollut pidettävä HVL 37 §:n 2 kohdassa tarkoitettuna vuokranantajan läheisenä omaisena. Koska myös oli jäänyt näyttämättä, että mainittu osakkaan sisar olisi asunnon tarpeessa, KO hylkäsi kanteen.

Kuolinpesän osakkaat hakivat muutosta.

HO: Koska oli jäänyt näyttämättä, että kuolinpesä tarvitsi huoneiston kanteessa ilmoitettuun tarkoitukseen, ei ollut syytä muuttaa AO:n tuomiota.
Läsnä: af Hällström - Seppälä - Multia - Wiias - Pohjola

ES.

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.