900/2019

Helsingfors den 2 juli 2019

Justitieministeriets förordning om ändring av 4 och 6 § i justitieministeriets förordning om tjänstedräkt samt skydds- och specialkläder för tjänstemän vid Brottspåföljdsmyndigheten

I enlighet med justitieministeriets beslut

ändras i justitieministeriets förordning om tjänstedräkt samt skydds- och specialkläder för tjänstemän vid Brottspåföljdsmyndigheten (1126/2016) 4 § och 6 § 1 mom. som följer:

4 §

Följande klädesplagg hör till tjänstedräkten för de i 1 § 1 mom. avsedda tjänstemännen vid Brottspåföljdsmyndigheten:

1) fältjacka för damer och herrar,

2) fältoverall för damer och herrar,

3) ytterrock fodrad med löstagbar innerjacka i fleece,

4) fältbyxor för damer och herrar,

5) långärmad tjänsteskjorta för damer och herrar,

6) kortärmad tjänsteskjorta för damer och herrar,

7) långärmad polotröja för damer och herrar,

8) kortärmad trikåtröja med krage för damer och herrar,

9) pikéskjorta med krage för damer och herrar,

10) ylletröja för damer och herrar,

11) utrustningsbälte,

12) keps,

13) mössa,

14) slips.

6 §

På vardera överärmen på tjänsteskjortan, ylletröjan, ytterrocken, innerjackan av fleece, fältjackan och fältoverallen fästs ett märke av tyg broderat med Brottspåföljdsmyndighetens emblem. Emblemet ska ha en diameter på 6,5 centimeter. På överärmen på polotröjan, den kortärmade trikåtröjan med krage och pikéskjortan med krage finns Brottspåföljdsmyndighetens tryckta emblem. Emblemet ska ha en diameter på 6,5 centimeter. På vänstra sidan av framstycket på tjänsteskjortan, ylletröjan, ytterrocken, innerjackan av fleece, fältjackan, fältoverallen, polotröjan, den kortärmade trikåtröjan med krage och pikéskjortan med krage fästs en mörkblå namnbricka av tyg broderad med tjänstemannens tjänstebeteckning och under denna den första bokstaven i förnamnet och hela efternamnet på en och samma rad. På högra sidan av framstycket fästs en mörkblå bricka av tyg broderad med namnet på den enhet där tjänstemannen arbetar. På bakstycket av ytterrocken, innerjackan av fleece, fältjackan och fältoverallen broderas dessutom texten RIKOSSEURAAMUSLAITOS, BROTTSPÅFÖLJDSMYNDIGHETEN.Denna förordning träder i kraft den 1 augusti 2019.

Helsingfors den 2 juli 2019

Justitieminister
Anna-Maja Henriksson

Regeringsråd
Anne Hartoneva

Finlex ® är en offentlig och gratis internettjänst för rättsligt material som ägs av justitieministeriet.
Innehållet i Finlex produceras och upprätthålls av Edita Publishing Ab. Varken justitieministeriet eller Edita svarar för eventuella fel i innehållet i databaserna, för den omedelbara eller medelbara skada som orsakas av att felaktig information används eller för avbrott i användningen av eller andra störningar i Internet.