10.10.2018

Hoito - Lääkäri - Potilas - Terveydenhuolto

Kotisairaanhoidon toteuttaminen lääkärin määräysten mukaisesti

Kantelijan kotisairaanhoito ei ollut toteutunut kaikilta osin lääkärin määräämällä tavalla. Kotisairaanhoidon asiakasasiakirjoihin tekemät kirjaukset olivat myös epätäsmällisiä ja puutteellisia. Kantelijan kotona oli kahden kuukauden aikana käynyt 25 eri hoitajaa.

Apulaisoikeuskansleri kiinnitti kaupungin kotihoitoyksikön huomiota potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain säännökseen potilaan oikeudesta hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain säännökseen, jonka mukaan terveydenhuollon ammattihenkilön on otettava huomioon, mitä potilaan oikeuksista säädetään. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti kotihoitoyksikön huomiota myös terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain säännökseen jonka mukaan lääkäri päättää potilaan hoidosta. Edellä mainitun lisäksi apulaisoikeuskansleri saattoi kotihoitoyksikön tietoon huolensa hoitajien suuresta vaihtuvuudesta ja sen vaikutuksista hoidon kokonaisuuden seurantaan ja sen vaikuttavuuden arviointiin ja ennen kaikkea kotisairaanhoidon asiakkaan kokemukseen hoidon laadusta.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.