18.5.2018

Lääkäri - Potilas - Terveydenhuolto

Potilaan oikeus laadultaan hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon

Kantelija oli arvostellut keskussairaalan päivystysklinikalla saamaansa hoitoa. Kantelija oli hakeutunut päivystysklinikalle kaaduttuaan ja loukattuaan olkapäänsä.

Saatujen lausuntojen ja selvitysten perusteella ilmeni, että ennen olkapäähän kohdistuvia toimenpiteitä olisi ollut hyvä ottaa röntgenkuva kohteesta ja että kantelijan saama kivunhoito päivystysklinikalla ei ollut  sairaalan ohjeistuksen mukaista. Hän oli saanut kipulääkettä riittämättömästi, ja kipulääkkeen antaminen oli viivästynyt kohtuuttomasti. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti  keskussairaalan päivystysklinikan huomiota siihen, että kantelijan hoito päivystysklinikalla ei näiltä osin ollut potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain säännösten mukaista potilaan terveydentilan edellyttämää ja laadultaan hyvää terveyden- ja sairaanhoitoa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.