30.11.2000

Kirjeeseen vastaaminen

Viranomaiselle lähetettyyn kirjeeseen vastaaminen

Valituslupahakemuksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen tehnyt ja hänen puolisonsa olivat kumpikin tiedustelleet kirjallisesti korkeimmalta hallinto-oikeudelta sanotun hakemuksen käsittelystä. Hakijan puoliso oli sittemmin keskustellut puhelimitse korkeimman hallinto-oikeuden osastosihteerin kanssa, joka saamiensa ohjeiden mukaisesti oli antanut tietoja käsittelyaikataulusta. Asiayhteydestä oli selvää, että hakijan puoliso oli samalla saanut tiedon siitä, että mainittu hakemus oli saapunut korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja että se oli siellä käsiteltävänä.

Apulaisoikeuskansleri on todennut, että hänellä ei ollut aihetta arvostella korkeimman hallinto-oikeuden menettelyä. Hän on kuitenkin saattanut korkeimman hallinto-oikeuden tietoon sen, että julkisissa tehtävissä toimivilta edellytetään, että viranomaiselle tulleeseen asialliseen kirjeeseen vastataan. Pääsääntöisesti vastauksenkin tulee olla kirjallinen. Yksinkertaisimpiin tiedusteluin vastaus voidaan antaa muussakin muodossa, esimerkiksi puhelimitse.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.