24.11.2000

Veroehdotusmenettely - Korjattu veroehdotus

Korjatun veroehdotuksen lähettäminen verovelvolliselle

Kantelija oli pyytänyt korjausta vuoden 1998 veroehdotukseen asunnon ja työpaikan välisten matkakulujen osalta. Korjaus oli verotoimistossa käsitelty ja vaatimus oli hyväksytty, mutta tietoa käsittelystä ei ollut siinä vaiheessa tallennettu tietokantaan. Verotoimistossa tapahtuneen virheen vuoksi kantelijalle ei ollut tulostunut korjattua veroehdotusta.

Päätöksessään apulaisoikeuskansleri totesi, ettei verotoimiston menettely ollut veroehdotusmenettelyssä noudatetun käytännön mukainen. Kun matkakuluvähennysvaatimus oli verotoimistossa kuitenkin käsitelty veronoikaisuna verovelvollisen hyväksi ja vaatimus hyväksytty ja veronpalautukset sekä palautuskorko oli kantelijalle palautettu, asia ei antanut aihetta enempiin toimenpiteisiin kuin että apulaisoikeuskansleri saattoi edellä esitetyn käsityksensä verotoimiston menettelystä verotoimistolle tiedoksi.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.