23.11.2000

Tuomio - Laskuvirhe - Huomautus

Laskuvirhe tuomiota laadittaessa

Käräjätuomari oli ositussopimuksen kohtuullistamista koskeneessa asiassa laskenut tuomiota laatiessaan kantajan tulot yhteen niin, että ne olivat muodostuneet yli kaksinkertaisiksi vastaajan tuloihin nähden. Käräjäoikeudessa esitetyistä asiakirjoista ei ollut saatavissa perusteita kyseiselle lopputulokselle. Käräjätuomari oli vastaajan tiedustelujen johdosta todennut laskuvirheen tapahtuneen ja kehottanut tätä valittamaan hovioikeuteen.

Hovioikeus oli tuomion lopputulosta muuttamatta kuitenkin muuttanut perusteluja todeten kantajan tulojen olleen noin puolitoistakertaiset vastaajan tuloihin nähden. Päätöksessään apulaisoikeuskansleri huomautti käräjätuomaria vastaisen varalle virheellisestä menettelystä päätöksenteossa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.