8/1961

Suomen ja Ruotsin välisen valtakunnanrajan vuosina 1956-1957 toimitetun tarkastuksen hyväksymisestä tehty sopimus

NOOTTIENVAIHTO 1. Ruotsin Helsingissä oleva suurlähettiläs Suomen ulkoasiainministerille.

Helsingissä 18 päivänä helmikuuta 1961.

Herra Ministeri,

Saamieni ohjeiden mukaisesti minulla on kunnia saattaa Teidän Ylhäisyytenne tietoon, että Ruotsin hallitus on puolestaan hyväksynyt vuonna 1956 toimeenpannun Ruotsin ja Suomen välisen valtakunnanrajan tarkastuksen siten kuin siitä tehdään selkoa asianomaisten Ruotsin ja Suomen rajavaltuuskuntien laatimissa asiakirjoissa. Ruotsin hallitus on lisäksi hyväksynyt valtuuskuntien esittämät ehdotukset siitä, että riippumatta rajajokien syväväylän vastaisista asteittaisista muutoksista on valtakunnanraja säilytettävä muuttumattomana siten kuin raja-asiakirjoista ilmenee, kunnes uudessa täydellisessä tai osittaisessa rajankäynnissä muutoin sovitaan, sekä siitä, että rajamerkkien hoidosta ym. ovat voimassa ne yleiset määräykset, jotka sisältyvät rajantarkastuksesta annetun selostuksen IV luvun 2 kohtaan.

Minulla on kunnia esittää, että tätä kirjelmää ja sitä vastausta, jonka tulette siihen antamaan, on pidettävä Ruotsin ja Suomen hallitusten välillä asiasta tehtynä sopimuksena.

Vastaanottakaa, Herra Ministeri, suurimman kunnioitukseni vakuutus.

NOOTTIENVAIHTO 2. Suomen ulkoasiainministeri Ruotsin Helsingissä olevalle suurlähettiläälle.

Helsingissä 18 päivänä helmikuuta 1961.

Herra Suurlähettiläs,

Minulla on kunnia tunnustaa vastaanottaneeni tänä päivänä päivätyn kirjelmänne, joka on näin kuuluva:

"- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -"

Vastauksena tähän minulla on kunnia ilmoittaa, että Suomen hallitus puolestaan on hyväksynyt tämän ehdotuksen ja että Teidän kirjelmäänne ja tätä vastausta on pidettävä Suomen ja Ruotsin hallitusten välillä asiasta tehtynä sopimuksena.

Vastaanottakaa jne.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.