38/1955

Alkuperäinen sopimus: 17/1954

Ulkoasiainministeriön ilmoitus Islannin liittymisestä Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken 14 päivänä heinäkuuta 1952 tehtyyn Sopimukseen ulkomaalaisten takaisinottamisesta sekä 22 päivänä toukokuuta 1954 tehtyyn Pöytäkirjaan passivapaudesta.

Islannin kanssa on noottienvaihdolla sovittu siitä, että Islanti liittyy 1 päivästä joulukuuta 1955 lukien seuraavaan kahteen, Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan kesken tehtyyn sopimukseen:

Sopimukseen luvattomasti maahan saapuneiden ulkomaalaisten vastavuoroisesta takaisinottamisesta 14 päivältä heinäkuuta 1952 (Sopimussarja N:o 9/52), sekä

Pöytäkirjaan kansalaisten vapauttamisesta velvollisuudesta omata passi sekä oleskelukirja muussa pohjoismaassa kuin kotimaassa oleskellessaan 22 päivältä toukokuuta 1954 (Sopimussarja N:o 17/54).

Samalla on Islannin taholta ilmoitettu, että ensinmainitun sopimuksen 3 artiklassa tarkoitettu Islannin viranomainen on "Utlendingaeftirlitid".

Helsingissä 14 päivänä marraskuuta 1955.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.