10/1936

Lisäpöytäkirja.

Käydessään allekirjoittamaan Suomen ja Sveitsin välistä sopimusta kansalaisten, yhtiöiden, osuuskuntien ja yhtymäin kohtelusta toisessa sopimusmaassa, allekirjoittaneet asianmukaisesti siihen valtuutettuina ovat sopineet seuraavasta:

a) Kumpikaan sopimuspuoli ei voi vedota tähän sopimukseen sisältyvästä suosituimmuusmääräyksestä johtuviin etuihin vaatiakseen kansalaisilleen osallisuutta sellaisiin helpotuksiin, joita jompikumpi sopimuspuoli on myöntänyt tai vastedes saattaa myöntää rajavaltioittensa kansalaisille rajaliikenteen helpottamiseksi.

b) 1 artikla ei koske kulkukauppaa, liikkumalla harjoitettavaa elinkeinoa eikä tilausten hankkimista sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät harjoita teollisuutta tai kauppaa, ja sopimuspuolet varaavat itselleen tässä suhteessa täyden vapauden.

c) 1 artiklan 2 kohtaan sisältyvää määräystä toisen sopimusmaan kansalaisten rinnastamisesta oman maan kansalaisiin verojen, maksujen ja rasituksien suhteen ei sovelleta oleskelusta tai maahan muuttamisesta suoritettaviin maksuihin ja rasituksiin.

d) Sopimuspuolet selittävät suhtautuvansa täysin myönteisesti kaksoisverotuksen estämistä tarkoittavaan periaatteeseen ja olevansa valmiit tarpeen vaatiessa ryhtymään neuvotteluihin näitä seikkoja koskevan erikoissopimuksen tekemisestä.

Tehtiin kahtena kappaleena Bernissä 7 päivänä toukokuuta 1935.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.