777/2018

Järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistuminen
Huumausainerikoksen edistäminen
Todistelu - Näytön arviointi

Hovioikeus oli lukenut A:n syyksi järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisen sillä perusteella, että A oli toiminut erään rikollisryhmäksi katsotun moottoripyöräkerhon hallitsemalla kiinteistöllä niin sanottuna väijymiehenä ja näin edistänyt ryhmän rikollisten tavoitteiden saavuttamista. Lisäksi hovioikeus oli lukenut A:n syyksi huumausainerikoksen edistämisen sillä perusteella, että A oli ollut kerhon jäsen ja maksanut sille kuukausittain jäsenmaksua näin osallistuen rikollisryhmän huumausainerikostoiminnan rahoittamiseen. 

A oli ollut mainittujen syytteiden mukaisten rikosten tekoajasta kahdeksaa päivää kattavaa ajanjaksoa lukuun ottamatta vapautensa menettäneenä vankilassa. A kiisti myös maksaneensa kyseisenä ajankohtana kerhon jäsenmaksua. Kysymys näytön arvioinnista.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.