Hämeenlinnan HAO 15.12.1999 99/1094/4

Vammaispalvelu - Kuljetuspalvelut - Jokapäiväiseen elämään kuuluvat matkat - Asiointi- ja virkistysmatkat - Matkojen järjestämistapa

Kunta on voinut järjestää vaikeavammaisen henkilön kuljetuspalvelut vaihtoehtoisilla tavoilla osittain taksiseteleinä ja osittain palveluliikenteen seteleinä, kun on selvitetty vaikeavammaisen henkilön kuljetuspalvelujen tarve ja palveluliikenteen soveltuvuus hänen kuljetustarpeisiinsa siten, että vaikeavammaisella henkilöllä on mahdollisuus suorittaa vähintään kahdeksantoista yhdensuuntaista jokapäiväiseen elämään kuuluvaa matkaa kuukaudessa asuinkunnassaan tai sen lähikuntien alueella.

Vaikeavammainen henkilö on hakenut kuljetuspalveluja asiointi- ja virkistysmatkoihin. Hakemuksen yhteydessä kunta on pyytänyt hakijalta selvitystä asiointiajoista ja paikoista.

Kunta on myöntänyt hakijalle yksilökohtaista harkintaa käyttäen 18 yhdensuuntaista kuljetuspalvelumatkaa kuukaudessa siten, että osa matkoista on myönnetty taksilla ja osa kunnassa aloitettua palveluliikennebussia käyttäen.

Hallinto-oikeus hylkäsi valittajan vaatimuksen siitä, että hänelle on myönnetty kaikki 18 edestakaista matkaa kuukaudessa taksiseteleinä, ja pysytti sosiaalilautakunnan päätöksen.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista 8 § 2 mom
Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista 4 §
Asetus vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista 6 §
Laki sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionosuudesta 4 §

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.