Hämeen LO 5.5.1987 484/II

Lahjaverotus kommandiittiyhtiö - Yhtiösopimus voitonjako - Tulo vai lahja

Kommandiittiyhtiön vastuunalaisen yhtiömiehen luovuttua huomattavassa määrin vastikkeetta hänelle yhtiösopimuksen mukaan kuuluvista voitto-osuuksista äänettömien yhtiömiesten hyväksi perintöverolautakunta katsoi, ettei menettely sisältänyt perintö- ja lahjaverolaissa tarkoitettua lahjaa vastuunalaiselta yhtiömieheltä äänettömille yhtiömiehille, vaan että kyseessä oli tulo- ja varallisuusverolain 19 §:n nojalla verotettava äänettömien yhtiömiesten saama tulo.

Lääninoikeus katsoi äänettömien yhtiömiesten saaneen vastuunalaiselta yhtiömieheltä verotettavan lahjan. Perintöverolautakunnan päätös kumottiin ja asia palautettiin lautakunnalle lahjaverotusten toimittamista varten.

PerVL 18 §

KHO:n päätös 21.12.1988 taltionumero 5109. Ei muutosta.

KHO:n vuosikirjaratkaisu 1988-B-591.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.