186/2011

Annettu Helsingissä 3 päivänä maaliskuuta 2011

Valtioneuvoston asetus saaristokunnista ja muiden kuntien saaristo-osista, joihin sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä, annetun valtioneuvoston asetuksen 2 §:n muuttamisesta

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty työ- ja elinkeinoministeriön esittelystä,

muutetaan saaristokunnista ja muiden kuntien saaristo-osista, joihin sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä, syyskuun 18 päivänä 2008 annetun valtioneuvoston asetuksen (608/2008) 2 § sellaisena kuin se on asetuksessa 740/2009 seuraavasti:

2 §

Seuraavissa kunnissa oleviin saariin, joihin ei ole kiinteää tieyhteyttä sekä suluissa erikseen mainittuihin saariin ja muihin alueisiin, joihin on kiinteä tieyhteys, sovelletaan saaristokuntaa koskevia säännöksiä:

Uusimaa

Helsinki, Inkoo (myös Storramsjö-Hirdal, Barö, Räfsö, Degerö ja Stävö), Loviisa (myös Sarvsalö, Kabböle-Isnäs, Tjuvö, Strömsland, Vahterpää ja Gäddbergsö), Porvoo (myös Emäsalo, Vässölandet ja Tirmo-Fagersta), Raasepori (myös Bromarv, Trollshovda, Lindö, Svedja-Öby ja Odensö-Norrby-Båsa) ja Sipoo (myös Kitö ja Löpar-ö).

Varsinais-Suomi

Kaarina (myös Harvaluoto), Masku (myös Lempisaari ja Livonsaari), Naantali (myös Otavan saari, Airismaa ja Teersaari), Salo (myös Angelniemi, Angelansaari, Isoluoto ja Kaukassalo), Taivassalo (myös Aasamaa, Leikluoto, Kahiluoto, Kaitainen, Kuusisto, Kuustenmaa, Lehtinen, Mussalo ja Naurisluoto) ja Uusikaupunki (myös Pyhämaa-Lepäinen ja Kittamaa).

Päijät-Häme

Asikkala (myös Vedentausta, Salonsaari, Rutalahti ja Vähä-Pulkkila).

Kymenlaakso

Kotka (myös Tiutinen) ja Pyhtää (myös Munapirtin saari).

Etelä-Karjala

Parikkala (myös Korpijärvi-Värtsi, Koukkuniemi, Loikansaari, Tarvassaari, Lahdenkylä ja Harmaitsaari), Ruokolahti (myös Äitsaari, Härskiänsaari, Utula-Kietävälä ja Kekäleenniemi), Taipalsaari (myös Kirkkosaari, Rehula-Vehkataipale-Kattelussaari-Nieminen ja Merenlahti).

Etelä-Savo

Hirvensalmi (myös Puulasalo-Vahvaselkä-Kilkinkylä-Väisälänsaari), Mikkeli (myös Hirvensalo, Keljunniemi, Piekälänsaari, Pihlajasalo, Piskola, Pitkälahti, Saukonsalo ja Ylivesi), Savonlinna (myös Pellossalo-Pitkälä-Hirvasranta-Ranta-Kaartila, Loikansaari-Tervassaari, Liistonsaari, Mikkolanniemi, Kommerniemi, Kiviapaja, Oravi-Ahvensalmi ja Sorsasalo).

Pohjois-Savo

Kuopio (myös Soisalon saari, Talvisalo ja Varvisaari) ja Tervo (myös Linnonsaari, Käpysaari, Lieteniemi ja Hyvölä-Vekaroniemi).

Pohjois-Karjala

Juuka (myös Larinsaari-Koveronsaari, Ritoniemi ja Ruottilansaari), Kesälahti (myös Sarvisalo, Pellavasniemi-Kiurusaari, Pöllänniemi-Lentteenniemi ja Mustolanperä-Varmonniemi), Lieksa (myös Koli), Liperi (myös Tutjunniemi-Roukalahti, Niinikkosaari ja Siikasaari) ja Rääkkylä (myös Oravinsalo, Varpasalo ja Nieminen).

Pohjanmaa

Luoto (myös Eugmo), Mustasaari (myös Köklot, Raippaluoto ja Värlax), Närpiö (myös Storön) ja Vöyri (myös Oxkangar ja Österö-Kvimo).

Keski-Suomi

Joutsa (myös Kälä-Ollinsalmi), Jyväskylä (myös Oittila ja Putkilahti), Kivijärvi (myös Lokakylä ja Talviaislahti), Kuhmoinen (myös Pihlajakoski-Närvä-Ruolahti-Tehi) ja Luhanka (myös Judinsalo-Klemettilä ja Onkisalo).

Kainuu

Vaala (myös Manamansalo).


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 2011.

Asetusta sovelletaan Vöyrin kuntaan 1 päivästä tammikuuta 2011.

Helsingissä 3 päivänä maaliskuuta 2011

Työministeri
Anni Sinnemäki

Neuvotteleva virkamies
Jorma Leppänen

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.