323/2003

Annettu Helsingissä 23 päivänä huhtikuuta 2003

Valtiovarainministeriön asetus vuoden 2003 jääkiekon MM-kisojen juhlarahasta

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään metallirahasta 27 päivänä maaliskuuta 1998 annetun lain (216/1998) 1 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 378/2002:

1 §

Helsingissä, Tampereella ja Turussa vuonna 2003 pidettävien jääkiekon MM-kisojen johdosta lyödään 5 euron juhlaraha.

2 §

Juhlaraha on kaksimetalliraha, jonka keskiosa sisältää 75 prosenttia kuparia ja 25 prosenttia nikkeliä ja jonka ympärillä oleva rengas sisältää 89 prosenttia kuparia, 5 prosenttia alumiinia, 5 prosenttia sinkkiä ja 1 prosentin tinaa.

3 §

Juhlarahan halkaisija on 35,0 ± 0,1 millimetriä ja paino 20,10 ± 0,40 grammaa.

Enintään 5 prosenttia rahoista saa poiketa halkaisijastaan enemmän kuin ± 0,1 millimetriä.

4 §

Juhlarahat ovat ympyrän muotoisia. Kuvat ja kirjoitukset laakapinnoilla on sijoitettu siten, että rahoja kirjan lehden tavoin käännettäessä kumpikin puoli on oikein päin.

Rahassa on sen suunnitelleen taiteilijan ja Rahapaja Oy:n johtajan sukunimien alkukirjaimet M ja M.

5 §

Juhlarahojen leimat ovat seuraavan selitelmän ja kuvien mukaiset.

Rahan tunnuspuolella on renkaassa osittain kohokuvioina, osittain syvennyksinä 12 eurotähteä. Keskiosassa on kohokuviona varret ylöspäin kolme jääkiekkomailaa. Mailojen oikealla puolella on reunasta esiin pistävässä kohokuviossa syvennyksenä kirjaimet MM. Mailojen vasemmalla puolella rahan sisäosassa on kaaren muotoisena kohokuviona vuosiluku 2003.

Rahan arvopuolella olevassa maisemassa on pystysuorassa keskellä kolme mäntyä sekä vasemmalta oikealle ulottuvia niemiä ja lahdelmia. Keskiosan oikealla puolella on arvomerkintä 5 ja sen alla EURO. Renkaassa on vasemmalla keskeltä alas sana SUOMI ja oikealla alhaalta ylös sana FINLAND.

6 §

Osa juhlarahan lyöntimäärästä voidaan lyödä erikoislyöntinä, jolloin rahoissa on peilikiiltoinen pohja ja mattapintainen kuvio.

7 §

Juhlarahan leimojen tarkemmat yksityiskohdat ilmenevät Rahapaja Oy:n hallussa olevista perusmalleista ja -työkaluista.

8 §

Tämä asetus tulee voimaan 25 päivänä huhtikuuta 2003.

Helsingissä 23 päivänä huhtikuuta 2003

Valtiovarainministeri
Antti Kalliomäki

Hallitusneuvos
Raine Vairimaa

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.