1363/1991

Annettu Helsingissä 21 päivänä marraskuuta 1991

Laki rehujen rasva- ja valkuaisverosta annetun lain muuttamisesta

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan rehujen rasvaja valkuaisverosta 21 päivänä joulukuuta 1990 annetun lain (1162/90) 6 §:n 1 ja 2 momentti sekä lain liitteenä olevat verotaulukot seuraavasti:

6 §

Jos maahan tuodaan rehuseosta, jonka valmistukseen on käytetty tässä laissa tarkoitettuja valkuaisrehuja, on rehujen rasvaja valkuaisveroa suoritettava rehuseoksen sisältämien rehujen raakavalkuaispitoisuuden perusteella 1,90 markkaa raakavalkuaiskiloa kohti. Jos maahantuoja ei esitä tästä selvitystä, vero määrätään tuotteen sisältämän kokonaisraakavalkuaispitoisuuden perusteella.

Tämän lisäksi, jos maahantuodun rehuseoksen valmistukseen on käytetty tässä laissa tarkoitettuja rasvarehuja, on rehujen rasvaja valkuaisveroa suoritettava sanotun rehuseoksen sisältämän rasvapitoisuuden perusteella 1,90 markkaa puhdasta rasvakiloa kohti.



Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1992.

Hallituksen esitys 73/91
Valtiovarainvaliok. miet. 25/91

Helsingissä 21 päivänä marraskuuta 1991

Tasavallan Presidentti
MAUNO KOIVISTO

Valtiovarainministeri
Iiro Viinanen

Liite 1

VALKUAISVEROTAULUKKO
Tuote Tuoteryhmä Valkuaisvero mk/kg nettopainosta*
Soijapavut 1. 0,69
Soijapuriste 2. 0,80
Soijarouhe 3. 0,89
Soijavalkuainen 4. 1,14
Rypsin- ja rapsinsiemenet 5. 0,42
Rypsi- ja rapsipuriste 6. 0,61
Rypsi- ja rapsirouhe 7. 0,67
Auringonkukansiemenet 8. 0,38
Auringonkukkapuriste 9. 0,63
Auringonkukkarouhe 10. 0,69
Vehnänalkiot 15. 0,51
Vehnänvalkuainen 16. 0,63
Vehnängluteeni 17. 1,46
Maissingluteeni 18. 1,21
Perunanvalkuainen 19. 1,48
Rehuhiiva 20. 0,80
Pekilo 21. 0,91
Bakteerimassa (lysiiniteollisuus) 22. 1,34
Rehumaitojauhe, rasvaton 23. 0,69
Rehumaitojauhe, rasvainen 23a. 0,51
Rehupiimäjauhe 24. 0,61
Vähälaktoosinen herajauhe 26. 0,42
Heravalkuaistiiviste 26a. 0,61
Kalajauho 27. 1,31
Kalanruotojauho 28. 0,91
Kalaliimavesi 30. 1,59
Lihajauho (tuhkapit. ≧ 20 %) 31. 1,01
Lihajauho (tuhkapit. < 20 %) 32. 1,37
Lihaluujauho (tuhkapit. ≧ 40 %) 33. 0,77
Lihaluujauho (tuhkapit. < 40 %) 34. 0,88
Luurouhe 35. 0,63
Maksajauho 36. 1,29
Verijauho 37. 1,64
Höyhenjauho 38. 1,56
Mäskijauho 40. 0,42
Lupiinin siemenet 42. 0,59
Rehuhernettä lukuun ottamatta muut rehuina käytettäviksi hyväksytyt tuotteet, joiden raakavalkuaispitoisuus on vähintään 19 prosenttia tuotteen nettopainosta 43. 1,90 markkaa raaka-
valkuaiskilolta

* Veromäärän ollessa 1,90 markkaa raakavalkuaiskilolta.

Liite 2

RASVAVEROTAULUKKO*
Raakarasvapitoisuus % tuotteen nettopainosta Tuoteryhmä Rasvavero mk/kg tuotteen nettopainosta
5.1- 7.0 1 0,04
7.1- 9.0 2 0,08
9.1-11.0 3 0,11
11.1-13.0 4 0,15
13.1-15.0 5 0,19
15.1-17.0 6 0,23
17.1-19.0 7 0,27
19.1-21.0 8 0,30
21.1-23.0 9 0,34
23.1-25.0 10 0,38
25.1-27.0 11 0,42
27.1-29.0 12 0,46
29.1-31.0 13 0,49
31.1-33.0 14 0,53
33.1-35.0 15 0,57
35.1-37.0 16 0,61
37.1-39.0 17 0,65
39.1-41.0 18 0,68
41.1-43.0 19 0,72
43.1-45.0 20 0,76
45.1-47.0 21 0,80
7.1-49.0 22 0,84
49.1-51.0 23 0,87
51.1-53.0 24 0,91
53.1-55.0 25 0,95
55.1-57.0 26 0,99
57.1-59.0 27 1,03
59.1-61.0 28 1,06
61.1-63.0 29 1,10
63.1-65.0 30 1,14
65.1-67.0 31 1,18
67.1-69.0 32 1,22
69.1-71.0 33 1,25
71.1-73.0 34 1,29
73.1-75.0 35 1,33
75.1-77.0 36 1,37
77.1-79.0 37 1,41
79.1-81.0 38 1,44
81.1-83.0 39 1,48
83.1-85.0 40 1,52
85.1-87.0 41 1,56
87.1-89.0 42 1,60
89.1-91.0 43 1,63
91.1-93.0 44 1,67
93.1-95.0 45 1,71
95.1-97.0 46 1,75
97.1-100 47 1,81

* Verotaulukon piiriin eivät kuulu tuotteet, joiden raakarasvapitoisuus on alle 5,1 prosenttia tuotteen nettopainosta eikä kaura eivätkä sellaiset myllyteollisuuden, sokerija tärkkelysteollisuuden tuotteet tai olutja alkoholijuomateollisuuden sivutuotteet, jotka on mainittu rehulain ja rehuasetuksen nojalla säädöskokoelmassa julkaistussa rehuluettelossa.

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.