1041/1991

Annettu Helsingissä 27 päivänä kesäkuuta 1991

Valtioneuvoston päätös orgaanisten tinayhdisteiden käytön rajoittamisesta

Valtioneuvosto on 14 päivänä elokuuta 1989 annetun kemikaalilain (744/89) 43 §:n 1 momentin nojalla ympäristöministeriön esittelystä päättänyt:

1 §

Orgaanisia tinayhdisteitä ja niitä sisältäviä valmisteita ei saa käyttää teollisuuden jäähdytys-, prosessi- tai jätevesien käsittelyyn.

2 §

Orgaanisia tinayhdisteitä ja niitä sisältäviä valmisteita, jotka on tarkoitettu estämään eliöiden kasvua vedenalaisilla pinnoilla, ei saa käyttää alle 25 metriä pitkien alusten maalaamiseen, kalankasvattamoiden laitteiden tai välineiden käsittelyyn eikä muidenkaan kokonaan tai osittain veteen sijoitettavien laitteiden tai välineiden käsittelyyn.

3 §

Edellä 2 §:ssä tarkoitettuja orgaanisia tinayhdisteitä ja niitä sisältäviä valmisteita saa luovuttaa ainoastaan ammattikäyttöön. Tällöin niiden on oltava pakattuina vähintään 20 litran astioihin, joihin on tehtävä merkintä “Vain ammattikäyttöön. Ei saa käyttää alle 25 metriä pitkien alusten maalaamiseen eikä muiden kokonaan tai osittain veteen sijoitettavien laitteiden tai välineiden käsittelyyn. – Endast för yrkesmässigt bruk. Får inte användas för målning av fartyg kortare än 25 meter eller för behandling av andra anordningar eller annan materiel som helt eller delvis placeras i vatten”.

4 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 1991.

Helsingissä 27 päivänä kesäkuuta 1991

Ympäristöministeri
Sirpa Pietikäinen

Ylitarkastaja
Klaus Pfister

Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Finlexin sisällön tuottaa ja sitä ylläpitää Edita Publishing Oy. Oikeusministeriö tai Edita eivät vastaa tietokantojen sisällössä mahdollisesti esiintyvistä virheistä, niiden käytöstä käyttäjälle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista tai Internet-tietoverkossa esiintyvistä käyttökatkoista tai muista häiriöistä.